PSV'er Bakkali niet bij selectie Rode Duivels

PSV'er Zakaria Bakkali ontbreekt volgende week woensdag in de oefenwedstrijd van België tegen Ivoorkust. De 18-jarige aanvaller maakte deel uit van de voorlopige selectie, maar schopte het niet tot de 23-koppige groep van bondscoach Marc Wilmots. Dat meldt de Belgische voetbalbond donderdag.

Bakkali, die de Rode Duivels begin dit seizoen verkoos boven Marokko, verloor na de winterstop zijn basisplaats bij PSV. Hij speelde de afgelopen twee maanden pas twintig minuten. De buitenspeler mag echter niet meer voor Jong PSV uitkomen, omdat hij al te vaak in actie kwam namens de hoofdmacht.

De Belgische selectie kent veel spelers met een verleden in de Eredivisie. Verdedigers Sébastien Pocognoli (AZ) Toby Alderweireld en Jan Vertonghen (beiden Ajax), de middenvelders Nacer Chadli (FC Twente), Moussa Dembélé (AZ, Willem II) en Timmy Simons (PSV) en aanvaller Dries Mertens (PSV, FC Utrecht) speelden in het verleden in de Eredivisie.

Anthony Vanden Borre kreeg voor het eerst sinds november 2011 een uitnodiging. Verder moeten onder anderen Eden Hazard, Vincent Kompany, Marouane Fellaini en doelman Thibaut Courtois de ploeg komende zomer bij de hand nemen op het WK. De Belgen ontvangen Ivoorkust volgende week in het Koning Boudewijnstadion in Brussel.