[NK Allround] Kramer al in openingsrit in actie

Sven Kramer komt morgen bij het Nederland kampioenschap allround schaatsen al in de openingsrit van de 500 meter in actie. Hij neemt het daarin op tegen Luuc Bugter.

Koen Verweij en Jan Blokhuijsen, die samen met Kramer olympisch goud wonnen op het onderdeel ploegachtervolging, komen pas aan het eind in actie. Verweij rijdt in de tiende rit tegen Renz Rotteveel terwijl Blokhuijsen het in de elfde rit moet opnemen tegen Lucas van Alphen. De 5.000 meter zal pas zaterdag verreden worden. Dan treft Kramer Ted-Jan Bloemen in de tiende rit. Daarna nemen Blokhuijsen en Verweij het tegen elkaar op. In de slotrit van de vijf kilometer schaatst Bob de Jong tegen Douwe de Vries.

Bij de dames ontbreken Jorien ter Mors en Ireen Wüst. Ter Mors zich de rest van het seizoen uitsluitend richten op het shorttrack terwijl Wüst in Amsterdam het NK sprint zal rijden. Diane Valkenburg, die vorig seizoen derde werd maar zich dit seizoen niet wist te kwalificeren voor de internationale wedstrijden, start in de negende rit tegen Irene Schouten. Daarna start Annouk van der Weijden tegen Carlijn Achtereekte.

Op de 3.000 meter van zaterdag staan Valkenburg en Schouten wederom tegenover elkaar, nu in  de achtste rit. In de slotrit neemt Van der Weijden het op tegen Yvonne Nauta.