Inter-preses: "Ik bewonder De Boer"

Erick Thohir laat weten dat hij een groot bewonderaar is van Frank de Boer. De eigenaar en voorzitter van Internazionale heeft echter vertrouwen in Walter Mazzarri. Thohir nam de Italiaanse club eerder dit seizoen over van Massimo Moratti.

De Indonesische zakenman heeft grootse plannen met de Nerazzurri, maar gaat niet halsoverkop van start. Het aanstellen van een nieuwe trainer heeft dan ook niet zijn prioriteit, alhoewel hij wel een nieuwe naam laat vallen.

"Ik ben een groot bewonderaar van De Boer bij Ajax", zegt Thohir tegen Rai Sport. "Maar ik heb eveneens vertrouwen in wat Walter Mazzarri momenteel bij de club doet. Ik praat veel met hem en dat is een goede zaak."

Of Mazzarri iemand is voor de lange termijn, liet de zakenman in het midden. "We moeten het stap voor stap bekijken. Het gaat natuurlijk ook om de spelersgroep. Ik vind Messi bijvoorbeeld een goede voetballer, maar hij maakt je geen kampioen. Het gaat om cohesie binnen een groep."

Internazionale staat momenteel vijfde in de Serie A. "We hebben een prima team, maar Mazzarri moet bepalen wie er speelt. Het gaat er nu om dat we vierde of vijfde worden. We moeten namelijk wel Europees voetbal spelen volgend seizoen."