[EL] Uitslag AZ - Slovan Liberec

AZ heeft met veel moeite de laatste zestien van de Europa League bereikt. De Alkmaarders speelden vanavond thuis tegen Slovan Liberec met 1-1 gelijk, maar gaan op basis van de 0-1 uitzege door. In de volgende ronde is Anzhi Makhachkala de tegenstander.

Liberec hanteerde in het begin van de wedstrijd dezelfde tactiek als in het vorige duel. De Tsjechen gingen massaal voor de eigen goal hangen en AZ mocht het spel maken. De Alkmaarders wisten in het eerste duel slechts eenmaal te scoren, maar in eigen huis waren er al snel goede mogelijkheden. Zo schoot Aron Jóhannsson na een kwartier spelen over, maar vier minuten later was het wel raak toen Niek Viergever een hoekschop van Nemanja Gudelj tegen de touwen kopte.

De wedstrijd leek hierna gespeeld, maar Liberec kreeg via Jan Rajnoch na 25 minuten toch een goede mogelijkheid die door Esteban goed onschadelijk werd gemaakt. De 1-0 werd over de rust heen getild, waarna bij de ploeg van Dick Advocaat wat gemakzucht op leek te duiken. Esteban zou het in het vervolg van de wedstrijd dan ook nog druk krijgen met pogingen van de Tsjechen.

Yevhen Budnik zette het duel in de 72e minuut op scherp door de gelijkmaker aan te tekenen. Omdat Liberec met deze stand maar eenmaal hoefde te scoren om nog door te mogen gaan geloofden de Tsjechen er plots weer in. Esteban hield zijn ploeg met fraaie reddingen in de strijd, op onder meer een goede inzetten van Josef Sural en Douglas Djika. Daarnaast had AZ niet te klagen dat de arbitrage een handsbal van Jeffrey Gouweleeuw over het hoofd zag en de bal niet op de stip legde. Hierdoor werd met hangen en wurgen de 1-1 eindstand over de streep getrokken.

AZ

1 - 1
( 1 - 0 )

Slovan Liberec

19' Viergever    72' Budnik

Gele kaart: Gouweleeuw, Viergever, Lewis (AZ), Sural, Coufal, Budnik (Slovan Liberec)

Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 10.272
Arbiter: Boiko (Oek)