De Boer: "Salzburg gewoon mannelijker"

Frank de Boer stuurde al niet zijn sterkste elf het veld in, en constateerde dat Ajax weer niet was opgewassen tegen Red Bull Salzburg. Ook de return ging kansloos verloren (3-1). Ajax was vanaf het beginsignaal de onderliggende partij en had geluk dat er in de rust nog 0-0 op het scorebord stond.

"Salzburg was gretiger dan Ajax. Ze waren bijvoorbeeld telkens eerder bij de bal. In alle opzichten zijn ze terecht door naar de volgende ronde", zegt de trainer op de persconferentie.

"Ze waren gewoon mannelijker dan wij", luidde het harde oordeel van de Ajax-trainer. Net als een week geleden maakte Ajax op geen enkel moment aanspraak op de overwinning. De Boer had voor het duel in Oostenrijk zijn centrale duo Niklas Moisander/Joël Veltman vrijaf gegeven.

Komende zondag staat De Klassieker op het programma. "Het is nu belangrijk om snel de knop om te zetten richting Feyenoord", vervolgt De Boer, die vooral niet te lang wil blijven hangen bij de nederlaag. "We kunnen heel dramatisch doen over deze uitschakeling, maar Salzburg is gewoon een heel goed team. Hier moeten we van leren."

Voor de derde keer op rij is Ajax direct na de winterstop klaar in Europa. De voorgaande jaren waren Manchester United en Steaua Boekarest te sterk voor de Amsterdammers.