Drie debutanten in selectie Nederlands elftal

Bondscoach Louis van Gaal heeft Davy Klaassen (Ajax), Quincy Promes (FC Twente) en Jean-Paul Boëtius (Feyenoord) voor het eerst opgeroepen voor het Nederlands elftal. De debutanten zijn geselecteerd voor de oefeninterland tegen Frankrijk op 5 maart in Parijs. 

Karim Rekik (PSV) maakt ook kans op zijn debuut in Oranje. Rekik behoorde in augustus ook al tot de definitieve groep, maar moest zich toen afmelden vanwege een blessure. "Ik heb Promes en Rekik geselecteerd om eens bij de groep te hebben. Te leren kennen. Mee te maken", aldus Van Gaal, die slechts één linksback opriep: Daley Blind. "Dat is een signaal aan alle andere linksbacks om hun kans te pakken." Van Gaal ziet Blind liever op het middenveld spelen.

Nigel de Jong en Stefan de Vrij zijn niet van de partij. Leroy Fer heeft zich afgemeld met een blessure. Ook de keepers Kenneth Vermeer, Tim Krul en Maarten Stekelenburg zijn afgevallen. Toch is er nog hoop voor de spelers die niet geselecteerd zijn. "Ik volg vijftig spelers richting Brazilië", vertelde Van Gaal.

Van Gaal heeft eerder laten weten dat hij vanaf nu met een zo vast mogelijke groep wil toewerken naar het WK. Fitte spelers die nu niet in de plannen van de bondscoach voorkomen, kunnen zeer waarschijnlijk voor juni een vakantie gaan boeken.

Volledige selectie
Doel: Jasper Cillessen (Ajax), Michel Vorm (Swansea City) en Jeroen Zoet (PSV)

Verdediging: Daley Blind (Ajax), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Karim Rekik (PSV), Joël Veltman (Ajax), Paul Verhaegh (FC Augsburg), Ron Vlaar (Aston Villa) en Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain)

Middenveld: Jordy Clasie (Feyenoord), Davy Klaassen (Ajax), Stijn Schaars (PSV), Wesley Sneijder (Galatasaray) en Kevin Strootman (AS Roma)

Aanval: Jean-Paul Boëtius (Feyenoord), Memphis Depay (PSV), Klaas Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuijt (Fenerbahçe), Robin van Persie (Manchester United), Quincy Promes (FC Twente) en Arjen Robben (Bayern München)