Michael Rasmussen schikt met Rabobank

De Deense oud-renner Michael Rasmussen is met Rabobank tot een schikking gekomen. Daarmee is een punt gezet achter een juridische strijd die in 2008 begon. "De uitkomst is niet zo goed als ik had gehoopt, maar niet zo slecht als ik vreesde", zei Rasmussen vrijdag tegen de Deense krant Ekstra Bladet.

Beide partijen zullen geen details over de schikking, die al in januari werd gesloten, naar buiten brengen. Rasmussen werd in 2007 door Rabobank uit de Tour de France gehaald, omdat hij had gelogen over zijn verblijfplaats in aanloop naar de ronde. De Deense klimmer was op dat moment zo goed als zeker van de eindzege.

Volgens Rasmussen was de ploeg op de hoogte van zijn bedrog en de rechtbank in Utrecht oordeelde in 2008 dat hij ten onrechte op staande voet was ontslagen. De renner ontving 665 duizend euro van de bank, maar na hoger beroep moest hij dat terugbetalen.

Rasmussen bekende vorig jaar dat hij bijna zijn gehele loopbaan doping heeft gebruikt. Hij zit een tweejarige schorsing uit, maar keert daarna niet meer terug in het peloton. De 39-jarige Rasmussen hoopt een andere functie te krijgen bij zijn oude team Christina Watches.