Schöne niet fit voor De Klassieker, Serero wel

Lasse Schöne zal De Klassieker aan zich voorbij moeten laten gaan. De Ajacied heeft te veel last van een enkelblessure en moet daarom verstek laten gaan voor de wedstrijd tegen Feyenoord in de Kuip. Thulani Serero is wel op tijd hersteld van een blessure en zit wel bij de wedstrijdselectie van Ajax.

Frank de Boer maakte zijn wedstrijdselectie van achttien spelers vandaag bekend. In de selectie die de trainer van Ajax heeft opgesteld zijn ook Viktor Fischer en Nicolai Boilesen opvallende afwezigen. De twee Denen hebben tevens te kampen met blessures waardoor zij niet beschikbaar zijn.

De terugkeer van Serero in de selectie gaat ten koste van de plaats van Mike van der Hoorn, die afgelopen donderdag in de wedstrijd tegen Red Bull Salzburg nog een basisplaats kreeg. De verdediger zal deze wedstrijd echter vanaf de tribune moeten toekijken.

De wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax wordt morgen om 14.30 uur gespeeld. Ajax kan met een overwinning in deze wedstrijd een gat van twaalf punten slaan met de Rotterdammers.