Huntelaar: "Stap van Ajax naar Europese top is te groot"

Klaas-Jan Huntelaar is al jarenlang een belangrijke kracht bij Schalke 04, maar in de absolute top heeft de 30-jarige spits het vooralsnog niet gered. Na een succesvol en doelpuntrijk verblijf bij Ajax besloot Real Madrid in te grijpen, en Huntelaar naar de Spaanse hoofdstad te lokken.

Ofschoon hij in Madrid een acceptabel doelpuntengemiddelde kon overleggen, moest hij al na een half jaar het veld ruimen. Ook een huurperiode bij AC Milan bood geen soelaas. Achteraf stelt Huntelaar dat de stap van Ajax naar Real Madrid simpelweg te groot was. "Vanuit de Nederlandse top naar de wereldtop, daar hoort eigenlijk nog een station tussen", zo liet hij het Algemeen Dagblad optekenen.

Ten tijde van Huntelaars periode bij De Koninklijke vond er een wisseling van de wacht plaats bij die club. De terugkeer van Florentino Pérez luidde een nieuwe periode van grote transfers in, en er kwam in de persoon van Manuel Pellegrini een nieuwe trainer voor de groep te staan.

"In mijn tijd bij Madrid werd na een halfjaar opeens alles anders; de staf, de organisatie en de spelersgroep. Als je dan van Ajax komt, vanuit de Eredivisie, heb je niet zoveel status", blikt Huntelaar terug. "Dat maakt het heel moeilijk om dan alsnog te slagen."

De ervaren aanvaller raadt de nieuwe generatie van toptalenten bij Ajax aan om een andere route te bewandelen. Zij kunnen in zijn optiek beter de weg volgen die Luis Suárez genomen heeft. "Hij zit nu bij Liverpool. Dat past perfect."