Clasie: "12 punten onnodig ingeleverd"

Jordy Clasie wil zondag met Feyenoord het verschil met koploper Ajax terugbrengen tot zes punten. Het gat is volgens Clasie onnodig groot geworden. Clasie (22) en Feyenoord staan na 25 wedstrijden negen punten achter lijstaanvoerder Ajax.

Bij een nederlaag in De Kuip kunnen de Rotterdammers een landstitel op hun buik schrijven. De ploeg van trainer Ronald Koeman is alleen gebaat bij overwinning in De Klassieker. Vorige week leek Feyenoord bij FC Twente op weg naar een overwinning. In de vijfde minuut van de blessuretijd kwamen de Tukkers toch nog op 2-2. Dat leidde tot de nodige frustatie in Rotterdam-Zuid, vooral omdat arbiter Serdar Gözübüyük en diens assistenten ondanks een buitenspelsituatie van Luc Castaignos het doelpunt van Cuco Martina goedkeurde.

In de eerste helft voelde Feyenoord zich benadeeld toen Lex Immers door FC Twente-doelman Nick Marsman naar de grond werd gelopen in het strafschopgebied. Gözübüyük erkende na afloop dat hij Marsman rood had moeten geven en Feyenoord een strafschop.

Het gelijkspel betekende dat het verschil met Ajax weer twee punten op liep in aanloop naar De Klassieker. Het gat betekent volgens Clasie niet dat de rivaal uit Amsterdam veel beter presteert. "Althans, zo voelt dat in elk geval niet. We hebben onnodig veel punten verspeeld, doodzonde", aldus de Haarlemmer tegen het Algemeen Dagblad.

"We hebben er twaalf volkomen onnodig ingeleverd. Ik weet wel, het werkt niet zo: maar tel die punten nou eens op bij ons totaal. Dan ziet de ranglijst er wel even anders uit", besluit Clasie, die met Oranje volgende week in actie komt tegen Frankrijk. Het Nederlands elftal treedt woensdag aan in Parijs.