Stannard wint Omloop het Nieuwsblad

In een regenachtige Omloop het Nieuwsblad heeft Ian Stannard de overwinning naar zich toe getrokken. De Brit die voor Team Sky rijdt wist samen met Greg van Avermaet in de finale vooruit te blijven. Hij klopte de Belg verrassend in een sprint bij de meet.

De 200 kilometer lange Omloop het Nieuwsblad geldt traditioneel als de start van het West-Europese wielerseizoen. Niki Terpstra en Lars Boom reden in de finale lange enige tijd in de aanval, maar Boom werd na een lekke band gedwongen tot achtervolgen. Terpstra deed lang goed mee, maar miste de slag op vijftien kilometer van de meet, toen Stannard en van Avermaet in de winnende aanval vertrokken. Hij werd wel de beste Nederlander met een finish op de vijfde plaats.

Thor Hushovd kende een minder gelukkige middag. De Noor kwam ongelukkig ten val en had last van zijn schouder nadat hij door een renner van de Poolse formatie CCC Polkowice onderuit werd gereden. Hushovd, die in 2009 de Omloop won, moest de strijd staken en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.