[PL] Chelsea steviger aan kop, Arsenal gaat onderuit

Chelsea staat steviger aan de leiding in de Engelse Premier League. De ploeg won zaterdag de Londense derby tegen Fulham met 3-1. Arsenal ging ondertussen met 1-0 onderuit bij Stoke City. Chelsea staat nu op 63 punten uit 28 duels, Arsenal heeft vier punten minder en is tweede. Manchester City en Liverpool kunnen de Gunners bijhalen.

Op Craven Cottage bleef het een helft lang doelpuntloos. Vervolgens ging het echter mis voor Fulham, want André Schürrle scoorde een hattrick voor Chelsea. John Heitinga kopte de tegengoal raak voor de thuisploeg maar meer zat er niet in.

Arsenal kwam niet door het verdedigende spel van Stoke City heen. De Londenaren gaven een kwartier voor tijd bovendien een strafschop weg toen Laurent Koscielny hands maakte. Jonathan Walters zorgde er vanaf de stip voor dat Stoke er met de volle winst vandoor ging.

Everton won met 1-0 van West Ham United. De ploeg uit Liverpool had die zege aan Romelo Lukaku te danken. de Belgische Chelsea-huurling scoorde negen minuten voor tijd.

Newcastle United won met 4-1 bij Hull City. Moussa Sissoko en Loïc Rémy zorgden voor 2-0 voor de bezoekers, maar Curtis Davies beperkte de schade voor Hull vlak na rust. Sissoko zorgde vervolgens voor de 3-1 en in blessuretijd pikte ook Vurnon Anita zijn doelpuntje nog mee.

Newcastle-trainer Alan Pardew liet ook nog van zich spreken. Hij kreeg rood nadat hij Hull-speler David Meyler buiten de lijnen een kopstoot had gegeven.