Trainer Newcastle excuseert zich voor kopstoot

Alan Pardew heeft na zijn kopstoot tegen voetballer David Meyler van Hull City het boetekleed aangetrokken. "Het gebeurde in het heetst van de strijd, ik heb er enorm veel spijt van en biedt iedereen mijn excuses aan", liet de trainer van Newcastle United zaterdag na het opvallende incident weten aan Sky Sports.

De vlam sloeg in de pan toen Meyler zich in de 72e minuut aan de zijlijn meldde om een ingooi te nemen. "Ik had niet de intentie om me agressief te gedragen", verklaarde Pardew achteraf. "Maar ik heb met mijn hoofd een kleine beweging naar voren gemaakt en dat mag niet."

Voor Pardew is het niet de eerste keer dat hij in opspraak raakt. Zo kreeg hij in 2012 een schorsing na het wegduwen van een assistent-scheidsrechter. "Ik zal in de toekomst gewoon op de bank blijven zitten en het coachen aan de lijn overlaten aan mijn assistent John Carver", belooft Pardew.

De kopstoot van Pardew werd bestraft met een rode kaart waardoor de trainer het slot van de met 4-1 gewonnen wedstrijd vanaf de tribune moest bekijken. Voetbalbond FA buigt zich komende week over een definitieve straf. Bij Newcastle spelen de Nederlanders Tim Krul, Vurnon Anita en Luuk de Jong.