[Bundesliga] Bayern dankzij hattrick Robben ruim langs Schalke

Bayern München heeft zaterdag een ruime thuiszege geboekt op Schalke 04. Mede dankzij drie goals van Arjen Robben won de koploper van de Bundesliga met 5-1. Na amper een halfuur spelen stond Bayern, dat moeiteloos afstevent op de landstitel, al met 4-0 voor.

David Alaba zette Bayern in de derde minuut op voorsprong, waarna Robben er 2-0 van maakte. De Nederlander was vlak na de 3-0 van Mario Mandzukic opnieuw trefzeker. Na rust scoorde Rafinha in eigen doel, waarna Robben uit een penalty voor het slotakkoord zorgde.

Voor Schalke, waar Klaas-Jan Huntelaar de hele wedstrijd meespeelde, komt er een einde aan een belabberde week. De nummer vier van de Bundesliga werd woensdag in de Champions League thuis met 6-1 vernederd door Real Madrid.