Klaassen: derde zege op Feyenoord voelt heerlijk

Davy Klaassen was zondag na afloop van Feyenoord - Ajax in zijn nopjes met de 2-1 zege. "Voelt wel heerlijk", zei de Ajacied tegen Novum Nieuws over de derde overwinning op de aartsrivaal van dit seizoen. "Ik denk dat degene die de 2-1 zou maken, dat die zou winnen. Gelukkig maakten wij hem."

Joël Veltman besliste De Klassieker in de tweede helft in Amsterdams voordeel. Of de zege terecht weet Klaassen niet. "Het had net zo goed gelijk kunnen worden, maar ik denk niet dat zij een overwinning verdienden. Wij verdienden het misschien ietsje meer, maar het is ook niet zo dat we de veel betere waren."

"Zij probeerden druk te zetten, maar ze deden dat niet met z'n allen. Dan kunnen wij er tussendoor spelen en delen van de wedstrijd deden we dat wel goed", stelde de middenvelder. "Ik denk dat elke overwinning hier lekker is."

Feyenoord-back Daryl Janmaat vindt dat zijn ploeg meer had verdiend. "Als je kijkt naar de kansen dan hadden wij moeten winnen. Maar goed, we hebben niet gewonnen, dus ja daar heb je niets aan", zei de geboren Leidschendammer. "We krijgen gewoon twee rotgoals tegen, dat kan gewoon niet."

"We hadden door moeten drukken", zei Janmaat over de periode na de openingstreffer van Graziano Pellè. "We gingen misschien iets te veel achteruit in sommige fases, maar op zich was er niks aan de hand. Dan krijg je zo'n kutgoal tegen en weet je dat het moeilijk wordt", zei de international, doelend op de gelijkmaker van Kolbeinn Sigthórsson.

"Ik ga er niet meer van uit dat we kampioen worden. De doelstelling was een plek bij de eerste vier, dus daar zullen we voor gaan", sloot Janmaat af. Feyenoord staat vierde, met een punt voorsprong op PSV. Ajax lijkt af te stevenen op de landstitel met acht punten meer dan concurrenten FC Twente en Vitesse.