[Serie A] Scorende Mertens met Napoli niet langs Livorno

Napoli heeft zondag punten verspeeld in de Serie A. De ploeg van de Spaanse coach Rafael Benitez speelde op bezoek bij Livorno met 1-1 gelijk. Voormalig PSV-aanvaller Dries Mertens opende de score in de 32e minuut uit een strafschop. Zeven minuten later lag de bal via doelman Jose Manuel Reina ook aan de andere kant in het net.

De Napolitanen handhaven zich op de derde plaats. De veertien punten achterstand op koploper Juventus lijken echter niet meer te overbruggen. Livorno vecht tegen degradatie en staat achttiende.

Parma won nipt met 1-0 bij hekkensluiter Sassuolo en verkeert nog altijd in de subtop. Marco Parolo scoorde al na twee minuten voor de nummer zes van Italië. Bij de thuisploeg vervulde Domenico Berardi in negatieve zin een hoofdrol. De aanvaller viel in de 71e minuut in en kreeg een minuut later al een rode kaart wegens slaan.

Hellas Verona zakte ten koste van Parma naar de zevende plaats door een doelpuntloos gelijkspel thuis tegen Bologna. Ook in dat duel kreeg een invaller rood vanwege een slaande beweging. Jonathan Cristaldo moest in de 82e minuut de kleedkamers opzoeken. Bologna-speler Rolando Bianchi miste kort na rust een strafschop.

Het AC Milan van coach Clarence Seedorf ontvangt zondagavond Juventus. Ook Fiorentina en Lazio Roma komen nog in actie.