[PL] Treffer De Guzman niet genoeg voor zege Swansea

Swansea City heeft thuis tegen Crystal Palace averij opgelopen in de Premier League. Een treffer van Jonathan de Guzman was voor de Welshe formatie zondag niet voldoende voor de winst: 1-1. De middenvelder, die niet is geselecteerd voor het Nederlands elftal, opende de score in de 25e minuut.

De goal van De Guzman leek Swansea lange tijd drie punten op te leveren, maar in de 82e minuut ging het mis. Chico kreeg een rode kaart voor het neerhalen van een doorgebroken speler en uit een strafschop maakte Glenn Murray gelijk. Swansea staat nu veertiende, twee plaatsen boven Crystal Palace.

Tottenham Hotspur boekte een kleine overwinning op Cardiff City. Roberto Soldado was de matchwinner op White Hart Lane. De Spanjaard maakte in de 28e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0. Tottenham staat iets steviger op de vijfde plaats. Cardiff staat nog altijd voorlaatste.

Leandro Bacuna droeg bij aan de ruime 4-1 zege van Aston Villa op Norwich City. De buitenspeler tekende in de 37e minuut voor de 3-1. Dankzij twee treffers van Christian Benteke maakte de thuisploeg daarvoor al een vroege achterstand ongedaan. Door een eigen doelpunt van Sébastien Bassong was het treffen al voor rust beslist.

Aston Villa klimt naar de elfde plaats. Norwich, dat het moest stellen zonder de aan zijn knie geblesseerde Ricky van Wolfswinkel, staat vijftiende.