[Serie A] Milan verliest in eigen huis van Juventus

Milan-coach Clarence Seedorf heeft met zijn ploeg verloren van Juventus. In San Siro trok de Oude Dame met 2-0 aan het langste eind. Na een vlotte aanval opende Fernando Llorente in de 44e minuut de score. Carlos Tevez zorgde in de 68e minuut met een fraai afstandsschot voor de beslissing. Juventus is daardoor weer een stap dichter bij de titel in de Serie A.

De Rossoneri hadden de nederlaag voor een groot deel aan zichzelf te wijten door met name in de eerste helft slordig met de kansen om te springen. Kaká was dicht bij, maar de Braziliaan stuitte op doelman Gianluigi Buffon en zijn rebound werd van de lijn gehaald door verdediger Leonardo Bonucci. Ook Andrea Poli had het vizier niet op scherp staan.

Milan, dat het moest stellen zonder de geblesseerde Mario Balotelli, zette na de opgelopen achterstand nog wel aan voor een slotoffensief, maar het gebrek aan scherpte brak zich op. Via Paul Pogba werd het zelfs nog bijna 0-3.

Door de overwinning van Juve is het verschil met nummer twee AS Roma opgelopen tot elf punten. Milan zakte naar de tiende plaats. Nigel de Jong en Urby Emanuelson hadden een basisplaats gekregen van Seedorf.

Fiorentina ging in eigen huis met 1-0 onderuit tegen Lazio Roma. Lorik Cana scoorde al na vijf minuten met een omhaal. Fiorentina blijft vierde, Lazio klimt naar de achtste plaats.