[Ligue 1] Paris Saint-Germain op rozen na zege in klassieker

Paris Saint-Germain is in Ligue 1 de grote winnaar van dit weekend. De Franse koploper won de belangrijke topper tegen Olympique Marseille met 2-0. De thuisploeg had in het Parc des Princes al binnen tien minuten moeten scoren.

Ezequiel Lavezzi ontsnapte aan buitenspel, waarna hij doelman Steven Mandanda voorbij ging en voor open doel de score kon openen. Merkwaardig genoeg schoot de Argentijn echter naast het doel.

Na een kwartier was ook Lucas Moura heel dichtbij de eerste goal van de avond. De Braziliaan sloot een dribbel langs vijf verdedigers van Marseille af met een stift over Mandanda. Rod Fanni kon de bal vervolgens nog net op tijd voor de doellijn wegwerken.

Marseille wist dus doelpuntloos de rust te halen, al bogen de bezoekers na rust alsnog het hoofd. Bij L'OM dacht men na vijf minuten aan een overtreding op André Ayew, maar het spel ging door en Zlatan Ibrahimovic leverde een prima pass op Maxwell. De oud-Ajacied scoorde beheerst: 1-0.

Het bleek de opmaat te zijn voor een fase waarin PSG ieder moment de voorsprong kon verdubbelen. Dat gebeurde tien minuten voor tijd, en opnieuw stond een oud-Ajacied aan de basis. Gregory van der Wiel, die de hele wedstrijd speelde, legde de bal precies op het hoofd van Edinson Cavani, die keihard raak kopte.

Het verzet van Marseille was daarmee definitief gebroken. Paris Saint-Germain blijft voor de zevende keer op rij ongeslagen in de 'klassieker' tegen Marseille. De ploeg van Laurent Blanc neemt in Ligue 1 een voorsprong van acht punten op Monaco, dat zaterdag verloor. Marseille staat nog vijfde en verliest de aansluiting met de bovenste vier teams.