Baanrenner Pervis pakt wereldtitel sprint

De Franse baanwielrenner François Pervis is zondag wereldkampioen geworden op de sprint. In de finale versloeg hij Stefan Bötticher uit Duitsland twee keer. Ook de strijd om het brons was al na twee manches beslist. De Rus Denis Dmitrijev was daarin Matthew Glaetzer uit Australië de baas. Jeffrey Hoogland was al eerder als zevende geëindigd.

Spanje won de koppelkoers bij de mannen. David Muntaner Juaneda en Albert Torres Barcelo vergaarden achttien punten en hielden zo de Tsjechen Martin Blaha en Vojtech Hacecky met twaalf punten achter zich. De Zwitsers Stefan Küng en Théry Schir werden met zeven punten derde. Jasper De Buyst en Kenny De Ketele uit België waren verreweg het succesvolst met 31 punten, maar zij hadden een rondje achterstand ten opzichte van de top drie en Oostenrijk en moesten dus genoegen nemen met de vijfde stek.

Bij de keirin voor vrouwen werden Shanne Braspennincx en Elis Ligtlee gedeeld dertiende. Beiden waren na de eerste ronde op de herkansing aangewezen en werden daarin derde in hun rit. De Duitse Kristina Vogel werd uiteindelijk wereldkampioen voor Anna Meares uit Australië en de Britse Rebecca James.

Bij het omnium voor de vrouwen bleek de Amerikaanse Sarah Hammer de beste. Van de zes onderdelen won ze de puntenkoers, de afvalrace en de achtervolging. Op de vliegende ronde werd ze bovendien tweede, zodat ze aan een vijfde plaats op de scratch en een vierde plaats op de tijdrit ruimschoots voldoende had. De Britse Laura Trott werd tweede en het brons was voor Annette Edmondson uit Australië.