Veltman: "Dom om publiek uit te lokken"

Joël Veltman stond enkele keren in het middelpunt van de aandacht tijdens De Klassieker gisterenmiddag.
De talentvolle verdediger zorgde bij een hoekschop voor de winnende treffer, door de bal bij de tweede paal binnen te tikken. Vervolgens vierde hij die treffer door te reageren op het publiek, dat volledig uit Feyenoordfans bestond.

"Het was dom om tijdens het juichen mijn hand achter mijn oor te houden", reageerde hij na afloop tegenover De Telegraaf. "Het kwam, denk ik, doordat het een droom was om hier te scoren en ik emotioneel reageerde op mijn eerste goal in de Eredivisie. Ik heb nu eigenlijk al spijt, want het was een beetje uitlokken."

Twee weken geleden was er ook al ophef over de wijze waarop iemand een doelpunt vierde. "Luc Castaignos deed het door zijn vinger tegen zijn lip te houden en ik deed het nu ook. Onnodig, want de 1-2 was al revanche genoeg voor alles wat ze riepen. En voor hetzelfde geld was het publiek weer vol achter Feyenoord gaan staan. Je weet het niet."

In het vervolg zal Veltman anders reageren. "Je moet een doelpunt gewoon met je team vieren, bij elkaar zijn en een beetje van de kant weg blijven, want anders krijg je van alles naar je hoofd. Ik zag ze zelfs een flesje Flügel gooien. Als die vol was, kon ik proosten..."

Er was ook nog een ander moment van ophef rondom Veltman, die kort na de 1-2 een aanvaring had met Graziano Pellè. Pellè gaf de Oranje-international een elleboogstoot buiten het zicht van scheidsrechter Björn Kuipers. Volgens Veltman viel het allemaal wel mee. "Ik heb de beelden net gezien. Hij ging wel onnodig met zijn elleboog naar mijn hoofd, maar het was niet heel erg. Ik voelde het licht. Het was niet pijnlijk."