Strootman: "Rutten maakte iedereen beter bij PSV"

Kort na de aangekondigde komst van Fred Rutten zijn de meningen verdeeld over de keuze van Feyenoord om voor de 51-jarige Wijchenaar te kiezen.

Kevin Strootman behoort duidelijk tot de voorstanders van Rutten. De 24-jarige middenvelder van AS Roma werkte samen met de toekomstige opvolger van Ronald Koeman, ten tijde van hun gezamenlijke dienstverband bij PSV.

Ofschoon de Eindhovenaren in die periode telkens naast het kampioenschap grepen heeft Strootman goede herinneringen overgehouden aan zijn samenwerking met Rutten. "Ik vind hem een fantastische trainer. Door de manier waarop hij met spelers omgaat individueel, basisspeler of wisselspeler", vertrouwde hij RTV Rijnmond toe.

Rutten wordt regelmatig verweten dat hij met een kampioenswaardige spelersgroep geen kampioenschap wist te realiseren. Volgens Strootman heeft PSV onder zijn leiding wel progressie geboekt.

"Ik denk dat iedereen bij PSV beter is geworden onder hem", liet de in Ridderkerk geboren international weten. "In mijn ogen is hij een fantastische trainer en ik hoop dat hij gaat presteren bij Feyenoord."

Rutten ging eerder deze week in op een aanbod van Martin van Geel, die belast was met de zoektocht naar een opvolger van de vertrekkende Koeman. De technisch directeur van Feyenoord kreeg eerder nul op het rekest van Louis van Gaal en Co Adriaanse.