KNVB vindt suggestie van AZ 'misplaatst'

De KNVB heeft gereageerd op de uitlatingen van Toon Gerbrands, algemeen directeur van AZ. Gerbrands suggereert dat Ajax een andere behandeling krijgt. De KNVB ging niet in op het verzoek van de Alkmaarders om de competitieduel met PEC Zwolle te verschuiven.

AZ komt op 23 maart in actie tegen de Zwollenaren. Een week later staat de halve finale van de KNVB Beker op het programma tegen Ajax. De competitiewedstrijd van Ajax tegen RKC Waalwijk is vanwege de nucleaire top in Den Haag verplaatst naar 2 april. De Amsterdammers hebben daardoor een vrij weekend richting de halve finale. AZ stuurde een open brief naar de KNVB, maar de voetbalbond ging niet akkoord.

Gerbrands vindt dat Ajax een andere behandeling krijgt. "Die suggestie vindt de KNVB misplaatst en doet geen recht aan de inspanningen die de voetbalbond levert om, samen met de clubs en lokale autoriteiten, ieder jaar tot de meest spannende en eerlijke competitieopzet te komen", verklaart de voetbalbond op de eigen website.

De KNVB hecht naar eigen zeggen waarde aan een eerlijk en gelijk uit- en thuisritme voor alle clubs, met name richting het einde van het seizoen. "Vanzelfsprekend had de KNVB de situatie ook graag anders gezien. De KNVB vindt het een fantastische prestatie dat AZ nog op drie fronten actief is en begrijpt dat AZ daardoor te maken heeft met een druk programma."

"Na aftrek van de winterstop, Europees voetbal, interlandvoetbal en de voorbereidingsperiode op WK 2014 biedt de speeldagenkalender echter weinig ruimte om af te wijken van het afgesproken competitieprogramma. Zeker nu alle competities hun ontknoping naderen", aldus de KNVB.