Uitslagen oefenwedstrijden 5/3/2014

Er werden naast Frankrijk - Nederland nog tientallen andere oefenwedstrijden gespeeld. Zo won Brazilië van Zuid-Afrika, Chili maakte het Duitsland heel lastig en België speelde gelijk tegen Ivoorkust.

Brazilië had het in Johannesburg niet lastig tegen Zuid-Arika. Het werd 0-5 voor de gasten. Barcelona-aanvaller Neymar stal de show met drie goals. Na tien minuten had Oscar de score geopend, terwijl Fernandinho de 0-4 voor zijn rekening nam.

Chili heeft woensdag verzuimd een goed resultaat in het oefenduel tegen Duitsland te pakken. De opponent van het Nederlands elftal in de groepsfase van het WK ging in Stuttgart met 1-0 onderuit. In de grote delen door Chili gedomineerde wedstrijd maakte Mario Götze na zestien minuten de enige goal.

Chili was in het eerste kwartier beduidend beter dan Duitsland, maar verzuimde door te drukken. De rekening kregen de Chilenen in de zestiende minuut via Götze gepresenteerd. Ook in de tweede helft hadden de bezoekers het betere van het spel. De lat en doelman Manuel Neuer stonden echter succes in de weg.

België gaf op de valreep een oefenzege op Ivoorkust uit handen. In de blessuretijd tekende Max-Alain Gradel voor de 2-2. De Belg Marouane Fellaini kopte na achttien minuten de openingstreffer binnen, waarna de marge vlak na rust verdubbeld werd door Radja Nainggolan. Een kwartier voor tijd maakte Didier Drogba de aansluitingstreffer.

Argentinië bleef tegen Roemenië steken op een gelijkspel. In Boekarest werd niet gescoord. Lionel Messi was aanvoerder en speelde de gehele wedstrijd mee. Ook onder meer Angel di Maria, Sergio Agüero en Gonzalo Higuaín stonden aan de aftrap bij Argentinië.

Ook Spanje en Italië speelden tegen elkaar. De wereldkampioen won slechts met 1-0 van Italië. Het doelpunt werd gemaakt door Pedro.