Franse kranten prijzen optreden Les Bleux

De Franse kranten roemen donderdagochtend het spel van het Franse nationale team tegen Oranje. "Les Bleux verlengen het plezier", kopt L'Équipe. De toonaangevende sportkrant zag tot zijn genoegen dat de uitstekende prestatie tegen Oekraïne, waarin WK-plaatsing werd afgedwongen, een vervolg kreeg. "Frankrijk toonde defensieve discipline en een formidabele aanvallende efficiëntie." In Parijs werd Oranje woensdag met 2-0 verslagen.

Le Parisien schrijft dat Frankrijk 'met vlag en wimpel' geslaagd is voor de test tegen Oranje. "Didier Deschamps kan nu zonder al te veel hoofdpijn verder gaan met de ontwikkeling van zijn selectie richting Brazilië." Over het Nederlands elftal is de krant minder optimistisch. "Het jonge team, gelanceerd door Louis van Gaal, stelde teleur. Dat is geen geruststelling met het vooruitzicht van Europees - en wereldkampioen Spanje als opponent in de groepsfase."

Toch plaatste L'Équipe ook een kanttekening. "Arjen Robben ontbrak aan Nederlandse kant en de maand maart zal niet hetzelfde zijn als de maand juni." De krant wijst verder op de ongeslagen reeks van zeventien wedstrijden van het Nederlands elftal die ten einde kwam en de eerste Franse zege op Oranje sinds 1997.