Löw: "Iedereen kon zien hoe sterk Chili is"

Dat Chili een team heeft om rekening mee te houden op het WK was al duidelijk. Ook Duitsland maakte woensdag kennis met de kwaliteiten van de Zuid-Amerikanen. Onze oosterburen zegevierden weliswaar, maar hoopgevend was het optreden geenszins. Het fluitconcert na afloop van de krappe 1-0 zege sprak boekdelen.

Duitsland slaagde er niet in om te domineren en kon van geluk spreken dat het Duitse doel schoon bleef. Joachim Löw was niet verrast door het sterke optreden van Chili. "Ik denk dat iedereen heeft kunnen zien hoe sterk Chili is", reageerde hij na afloop tegenover ZDF. "Ik zei het afgelopen maandag al. Ze zijn zowel technisch als tactisch erg sterk en ze maken veel meters."

Volgens de Duitse bondscoach had zijn ploeg zich beter kunnen wapenen tegen de bezoekers. "We zaten er grote delen van de wedstrijd niet kort genoeg op. We gaven ze vaak veel te veel ruimte. Het lukte niet om hun aanvalsdrift te ontmantelen."

Löw voorziet een mooie toekomst voor Chili en denkt dat de ploeg een succesvolle zomer tegemoet kan treden. De ploeg met sterspelers Arturo Vidal en Alexis Sánchez is op het WK ingedeeld in Groep B, met Spanje, Australië en Nederland. "Het is altijd goed om te zien dat er ook buiten Duitsland teams zijn met goede spelers. De ploegen uit Zuid-Amerika zullen op het WK een grote rol gaan spelen op hun eigen continent. Onze spelers moeten verbeteren zodat ook zij kunnen meedoen."

Oranje kan alvast de borst nat maken. "Chili is extreem dynamisch en ze houden ervan om meters te maken. Dat heeft ons problemen bezorgd", aldus Löw. "We slaagden er niet in om gevaarlijk te worden en thuis te domineren."