Belkin rekent op Mollema en Gesink in Tirreno

Bauke Mollema en Robert Gesink zijn de kopmannen van Belkin in de Tirreno-Adriatico. Dat maakte de wielerploeg donderdag bekend. Marc Goos, Tom Leezer, Bram Tankink en Maarten Tjallingii zijn de andere Nederlanders in de selectie, die verder bestaat uit de Belg Sep Vanmarcke en de Duitser Robert Wagner.

De ploegleiding verwacht dat Mollema en Gesink in het klassement hoge ogen gaan gooien. "Zij zijn de mannen die voor de prijzen mogen gaan rijden", zegt ploegleider Erik Dekker. "We willen met twee man in de top tien eindigen." De Tirreno begint volgende week woensdag en eindigt op 18 maart.

Mollema reed zich eind vorige maand in vorm in de Ruta del Sol en denkt die stijgende lijn in de Tirreno door te kunnen trekken. "Ik richt me op het klassement, maar als de benen het toelaten, hoop ik ook op een ritzege." Vorig jaar eindigde de Groninger op de 21e plaats.

Gesink kende met een zesde plaats in de Tour Down Under en een vijfde plaats in de Ronde van Oman een goede start van het seizoen. "Ik heb echt naar deze wedstrijd toegewerkt", kijkt hij vooruit naar de Tirreno. "Het is voor mij een heel belangrijk moment." In 2011 was Gesink dicht bij de eindzege. Hij werd toen tweede achter Cadel Evans.