Fernandez uit selectie PEC Zwolle gezet

Guyon Fernandez is door PEC Zwolle-trainer Ron Jans tijdelijk uit de selectie gezet. Volgens de coach is hij meer met zichzelf bezig dan met het team. Een scheldpartij woensdag op de training was de druppel, waarna hij vroegtijdig van het veld werd gestuurd. Fred Benson neemt morgenavond in de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen de plaats van de topscorer in.

"Het is een optelsom van meerdere zaken. We verwachten op een aantal fronten wat meer van Fernandez. In het veld, in zijn gedrag. In wedstrijden begon hij vaak nog wel goed met druk zetten, maar in de loop van zo'n duel werd hij onzichtbaar. En tijdens trainingen leek het erop of hij te veel met Fernandez bezig was, terwijl wij met het team bezig zijn. Zondag is hij weer terug in de groep", aldus Jans, die ook vooruit keek op de wedstrijd van zaterdag.

De internationals van het team, Ryan Thomas en Mateusz Klich, zijn teruggekeerd van de oefenwedstrijd met hun land en zitten ook gewoon bij de selectie, waardoor alleen de basisplaats van Benson een verandering is.

Tussen 2010 en en 2012 werkte Jans voor Heerenveen, dus hij kent de spelers van de club goed. Volgens de 55-jarige oefenmeester hebben de Friezen het thuis de laatste tijd moeilijker dan uit. "Heerenveen is met uitbraken heel effectief, dat is vorige week tegen Heracles (2-1 winst) maar weer eens gebleken. In thuiswedstrijden moeten ze wat meer het spel maken, dat levert nog wel eens problemen op."


Fernandez tijdelijk uit de selectie gezet. (PROSHOTS/Ronald Bonestroo)