Guardiola voorspelt rustige transferzomer

Met de komst van Robert Lewandowski is Bayern München al nagenoeg klaar voor komend seizoen. De Duitse grootmacht is niet van zins om in de zomer nog tientallen miljoenen uit te geven aan andere aanwinsten, zegt trainer Pep Guardiola. Sebastian Rode is de enige die mogelijk nog aan de selectie van Bayern wordt toegevoegd.

"De basis van het team zal volgend seizoen min of meer hetzelfde blijven", spreekt Guardiola zijn verwachting uit tegen Duitse pers. "Er komen voor de rest niet veel spelers bij."

Lewandowski komt in de zomer over van Borussia Dortmund. Bayern kan de spits transfervrij overnemen van de titelconcurrent. Lewandowski is dit seizoen de competitietopscorer en lost vermoedelijk na de zomer Mario Mandzukić af als vaste spits bij Bayern. Rode wordt gehaald met het zicht op de toekomst. De middenvelder staat nu nog onder contract van Eintracht Frankfurt.

Bayern speelt komend weekeinde tegen VfL Wolfsburg. Die club ging vorige week met 6-2 ten onder bij Hoffenheim en lijkt dus op papier geen partij voor de Duitse koploper, maar Guardiola denkt daar anders over. "Wolfsburg is alsnog een van de betere clubs uit onze competitie. Het wordt een grote uitdaging. Hopelijk kunnen we opnieuw drie punten pakken en een nieuwe stap richting de landstitel zetten."


Lewandowski speelt vanaf volgend seizoen in het shirt van Bayern München. (PROSHOTS/Witters)