Heerenveen wil Ziyech van de hand doen

De geruchten over het vertrek van Hakim Ziyech bij sc Heerenveen nemen steeds serieuzere vormen aan. De middenvelder mag weg uit Friesland. De onderhandelingen tussen Ziyech en Heerenveen zijn deze week stukgelopen, dat bevestigt Nakhli Mondial, het managementbureau van Ziyech, in een persbericht. Daardoor is het aannemelijk dat de Friezen hem de komende zomer gaan verkopen.

"Hakim heeft absoluut en altijd de intentie gehad om zijn aflopende verbintenis bij de club onder de juiste voorwaarden te verlengen, dit is echter niet gelukt. Heerenveen heeft vervolgens aangegeven de optie in zijn contract te gaan lichten en hem de aankomende transferwindow te willen verkopen."

De toekomst is op dit moment nog ongewis voor de talentvolle middenvelder. "We zullen de ontwikkelingen op de markt rustig bekijken, daar er volop belangstelling vanuit binnen- en buitenland voor Hakim is", meldt het persbericht. "Wij zullen als management de gepaste mogelijkheden voor Hakim in kaart gaan brengen om zijn ontwikkeling te vervolgen."

Tot voor kort leek Ajax de voornaamste kandidaat om Ziyech in de zomer naar Amsterdam te halen. De koploper van de Eredivisie heeft nog geen concrete interesse gemeld in Heerenveen.

Ziyech is dit seizoen een van de smaakmakers bij Heerenveen. De 20-jarige Drontenaar speelde 25 wedstrijden en scoorde daarin acht keer.

Ziyech speelt misschien zijn laatste seizoen voor sc Heerenveen. (PROSHOTS/Peter Lous)