[JL] Willem II neemt leiding over

Willem II is ten minste een dag koploper in de Eerste Divisie. De Tilburgers wonnen vrijdag met 2-1 van FC Oss en passeerden zo FC Dordrecht. Willem II heeft nu 57 punten, Dordt heeft er 55. De Zuid-Hollanders komen zaterdag echter pas in actie in deze speelronde.

Via Ali Messaoud kwam Willem II in eigen huis na negen minuten al op voorsprong. De 1-0 ruststand werd door Dries Wuytens verder uitgebouwd, maar in de slotfase werd het toch nog spannend. De thuisploeg gaf een penalty weg die door Marko Maletic werd benut.

Fortuna Sittard en nummer drie Excelsior speelden met 2-2 gelijk. Excelsior kwam via Jeff Stans en Jordan Botaka op 2-0 voor, maar de thuisploeg liet het er niet bij zitten. Twee minuten na de treffer van Botaka was het Patrick N'Koyi die de spanning terugbracht. Patrick Amoah redde twee minuten voor tijd een punt voor de Limburgers.

De Eindhovense derby tussen FC Eindhoven en Jong PSV eindigden in een 2-1 zege voor Jong PSV. Paul Beekmans zette Eindhoven in de eerste helft op 1-0, maar na rust kwamen de bezoekers terug. Clint Leemans en Aleksandar Boljevic scoorden voor Jong PSV dat Eindhoven tot op een punt nadert. Eindhoven staat vijfde, Jong PSV zesde.

FC Den Bosch verloor voor eigen publiek van Telstar. Jeffrey Buitenhuis was de schlemiel bij de thuisploeg. Hij maakte in de 34e minuut een eigen doelpunt. MVV, dat met 0-0 gelijkspeelde tegen Helmond Sport, kwam naast Den Bosch op de ranglijst. Net als Sparta, De Graafschap en Volendam hebben ze 42 punten. Die drie clubs speelden echter een duel minder.