Guardini sprint naar winst in slotrit op Langkawi

Andrea Guardini heeft de tiende en laatste etappe in de Ronde van Langkawi gewonnen. De Italiaanse renner van Astana was na ruim 114 kilometer de sterkste in de massasprint. Hij bleef de Litouwer Aidis Kruopis (Orica-Greenedge) en zijn landgenoot Francesco Chicchi (Neri sottoli) voor.

Kenny van Hummel, de winnaar van de zesde rit, moest genoegen nemen met de vijfde plek. Bij Theo Bos, die liefst vier keer het zegegebaar mocht maken, ontbraken de benen van de laatste dagen. De spurter van Belkin werd dertiende. "Met nog een kilometer te gaan zaten we op kop, maar mijn benen voelden niet super", vertelt hij op de website van zijn ploeg. "Op 300 meter probeerde ik het, maar het was te ver voor me."

Toch kijkt de 30-jarige Alkmaarder met een goed gevoel terug op de Maleisische rittenkoers. "Ik ben superblij dat ik met vier ritzeges naar huis ga. Ik heb een paar klassiekers in Nederland en België in het vooruitzicht. Ik ga me nu volledig op de eendagswedstrijden focussen. Ik heb vertrouwen, mijn vorm is goed en het team werkt goed samen."

De eindzege op Langkawi was een prooi voor Mirsamad Poorseyedigolakhour. De Iraniër van Tabriz Petrochemical greep de macht in de vierde etappe en hield zich in het vervolg de Eritreeër Merhawi Kudus en de Colombiaan Isaac Bolivar van het lijf.