Cocu eist meer van Schaars bij PSV

Stijn Schaars krijgt forse kritiek te verduren van PSV-trainer Philip Cocu. De middenvelder moet zich meer focussen op voetballen, vindt de ooach.

De prestaties van Schaars in het PSV-tenue vallen de laatste weken tegen. Dat valt ook Cocu op, die de middenvelder nog niet besloot te slachtofferen voor zijn vormcrisis.

"Hij moet meer brengen en dat weet hij zelf ook”, zegt Cocu volgens De Telegraaf. "Hij is altijd druk bezig met het neerzetten van de organisatie, maar soms heb je als speler ook even genoeg aan jezelf en dan maakt het niet uit of je twintig of dertig bent."

Bondscoach Louis van Gaal maakte ondanks de prestaties van Schaars wel gebruik van de routinier. "Ik vond hem bij het Nederlands elftal wel prima spelen en hoop dat hij die lijn bij ons kan doortrekken.”

Cocu hoopt snel weer een beroep te kunnen doen op de geblesseerde aanvoerder Georginio Wijnaldum. "Hij zal na de terugslag eerst een tijdje volledig mee moeten trainen. We moeten nu niks forceren", zegt de oefenmeester.

Wijnaldum ontbreekt sowieso nog tegen Vitesse. Het duel met de Arnhemmers staat volgende week op het programma. De middenvelder is al maanden niet inzetbaar voor PSV.