Uitslagen Eredivisie 08/03/14 I

Roda JC is niet langer de hekkensluiter van de Eredivisie. De Limburgers deden de laatste plaats zaterdag over aan NEC door in een onderling duel met 3-1 te winnen. Voor Roda komt daarmee een einde aan een desastreuze serie van zes nederlagen op rij.

Roda had de overwinning voor een groot deel te danken aan NEC-keeper Kalle Johnsson. De Zweed ging na een halfuur spelen opzichtig in de fout, waardoor Guus Hupperts de bal van dichtbij in een leeg doel kon schuiven. In de 53e minuut werd de score verdubbeld toen Johnsson zich volledig verkeek op een vrije trap van Marc Höcher.

Amper drie minuten na de 2-0 maakte Hupperts na goed voorbereidend werk van Berry Powel zijn tweede doelpunt van de avond. Michael Higdon redde nog wel de eer voor NEC, maar dat bleek niet genoeg om de frustraties bij Victor Palsson weg te nemen. De IJslandse invaller kreeg in blessuretijd rood voor een veel te harde tackle.

Zowel Roda als NEC staat na 27 wedstrijden op 25 punten. Het doelsaldo van de Limburgers, die nog nooit degradeerden uit de Eredivisie, is zes doelpunten beter.

AZ boekte een eenvoudige 4-0 thuiszege op Heracles Almelo. De bezoekers speelden door een rode kaart voor Milano Koenders ruim een uur lang met tien man . Aron Johannsson maakte de eerste twee goals, waarna Mattias Johansson en Viktor Elm het feestje voor de thuisploeg compleet maakten.

Op het moment dat Koenders zich aan een doorgebroken tegenstander vergreep, stond AZ al met 1-0 voor. Johannsson zorgde met zijn zestiende doelpunt van het seizoen voor de 2-0 ruststand. Pas in de laatste twaalf minuten liep de nummer zeven van de Eredivisie verder weg bij Heracles, dat de dertiende plaats bezet.