Cocu: "Interessant duel met Vitesse"

PSV boekte zaterdag de zesde overwinning op rij. Ook FC Utrecht werd verslagen (1-0). De ploeg van Phillip Cocu treft volgende week nummer twee Vitesse. Cocu staat met PSV op de vierde plaats. Het gat met nummer twee Vitesse is vijf punten. FC Twente kan met een zege op Go Ahead Eagles naast de Arnhemmers komen. PSV kan volgende week het gat met Vitesse tot twee punten terugbrengen met een overwinning in de GelreDome.

"Het zal een interessant duel worden", zei Cocu tegen FOX Sports.In december ging PSV in eigen huis met 2-6 onderuit. "In vergelijking met de eerste ontmoeting zijn we stabieler geworden en mentaal een stukje sterker. We staan er nu goed op."

De coach van PSV merkt dat het team steeds sterker wordt. "We hebben ons goed gepresenteerd, en een stap vooruit gezet. We hebben drie punten gehaald en we liggen weer op koers. De eerste helft hebben we geweldig voetbal gespeeld. Goed combinatievoetbal, hoog tempo en veel diepgang. Het enige smetje is dat we geen goal hebben gemaakt", aldus Cocu, die Jürgen Locadia matchwinner zag worden.