[Serie A] Juventus stuurt ook Fiorentina puntloos huiswaarts

Juventus heeft in de Serie A ook zijn veertiende thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. De landskampioen versloeg zondag Fiorentina met 1-0. Kwadwo Asamoah tekende vlak voor rust op schitterende wijze voor de enige goal. Koploper Juventus bracht door de zege zijn puntentotaal op 72, veertien punten meer dan AS Roma. De ploeg van Kevin Strootman heeft nog wel twee duels tegoed.

Juventus was de eerste helft oppermachtig, maar creëerde niet heel veel uitgespeelde kansen. Op knappe wijze kwam de thuisploeg drie minuten voor rust op voorsprong. Asamoah speelde zich in een druk strafschopgebied vrij en schoot de bal hard in de verre hoek.

In de tweede helft geraakte de wedstrijd meer in evenwicht. Fiorentina-invaller Ryder kreeg nog een enorme kans op de gelijkmaker, maar kopte op de lat. De ploeg van de geschorste coach Vincenzo Montella blijft vierde op de ranglijst.