Moreno Hofland langer bij Belkin

Wielrenner Moreno Hofland heeft zijn contract bij Belkin verlengd tot eind 2016. Dat meldt de Nederlandse ploeg zondag. "Wij denken dat we met onze manier van werken nog meer uit Moreno kunnen halen. Hij heeft veel potentie", meent algemeen directeur Richard Plugge.

Ploegleider Nico Verhoeven heeft een plan voor de 22-jarige renner uitgestippeld. "De toekomst van Moreno ligt in de klassiekers en in massasprints na heuvelachtige etappes", zegt hij. "Het is dit jaar zaak om zware wedstrijden te rijden. In Paris-Nice kan hij mee met de massasprints en dan kijken we waar hij staat ten opzichte van de toppers."

Hofland is op zijn beurt blij met Belkin. "Ik krijg hier alle hulp en voel me goed bij de renners en ploegleiding. Ik krijg veel vertrouwen en voel me thuis. Bij een andere ploeg ga je dat niet zo snel vinden."

De renner uit Roosendaal, die eerder deel uitmaakte van de opleidingsploeg van Rabobank, schreef vorig jaar de Ronde van Hainan op zijn naam. De afgelopen weken won hij een etappe in de Ruta del Sol en werd hij tweede in Kuurne-Brussel-Kuurne.


Hofland rijdt ook de komende jaren bij Belkin (PROSHOTS/Wouter Roosenboom)