Duits: "Fans denken dat we Barça zijn"

Sander Duits snapt niet dat het publiek bij RKC Waalwijk zo negatief is. De captain van de Waalwijkers hoopt dat de fans de realiteit niet uit het oog verliezen. RKC Waalwijk speelt voor lijfsbehoud in de Eredivisie. De ploeg van trainer Erwin Koeman speelde zondag een belangrijk duel met concurrent ADO Den Haag. Na een achterstand wist RKC nog een punt te pakken tegen de Hagenaars. Het thuispubliek begon te fluiten na de 0-1 van Roland Alberg.

"Ik snap niets van dat publiek dat zich tegen ons keert", aldus Duits tegen FOX Sports"Waarschijnlijk denken ze hier dat we Barcelona zijn. We hebben echter nog steeds de laagste begroting van de Eredivisie en strijden tegen degradatie. We kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken."

RKC staat na het gelijkspel in Waalwijk zestiende. Het verschil met nummers zeventien en achttien Roda JC en NEC is twee punten. Nummer veertien ADO Den Haag behoudt een voorsprong van twee punten. Aan de kant van de RKC kwam Damiano Schet een oude bekende tegen bij de Hagenaars.

Schet trof zijn broer Damiano bij RKC. Een duel tussen de broers stond aan de basis van de treffer van Alberg. "Hij was voor mij gewoon een tegenstander, die ik koste wat het kost wilde pakken. Dit was namelijk een zeer belangrijke wedstrijd voor RKC en ADO."

ADO-trainer Henk Fräser had op een penalty gerekend na een duel tussen Ingo van Weert en Mike van Duinen. "De spelers geven tijdens deze wedstrijd alles en dan ben ik erg teleurgesteld dat de scheidsrechter ons geen strafschop geeft. Ik zag duidelijk dat Van Weert eerst het been van Van Duinen raakte. Volgens mij is dat zonder twijfel een penalty", aldus Fräser.