[FA Cup] Wigan wint opnieuw van Manchester City

Wigan Athletic heeft voor het tweede jaar op rij een belangrijke zege geboekt op Manchester City in de FA Cup. In de kwartfinale won Wigan in Manchester met 2-1, een herhaling van de eindstrijd van vorig jaar toen Wigan City brutaal met 1-0 verschalkte. In de halve eindstrijd wacht Arsenal. Hull City en Sheffield United spelen de andere halve finale.

In het Etihad Stadium gaf City de wedstrijd uit handen. Na een prima openingsfase legde Martin Demichelis Marc-Antoine Fortuné neer en dat leverde Wigan een strafschop op. Jordi Gomez benutte de penalty en zette Wigan op 1-0.

Ook na de openingstreffer bleef City de aanvallende ploeg. Vlak na rust maakte James Perch er echter plotseling 2-0 van. Hij schoof een voorzet van de linkerkant binnen na slecht dekken va Gaël Clichy.

In de 68e minuut deed City plotseling iets terug. Een schot van Samir Nasri was onhoudbaar voor Wigan-doelman Scott Carson wiens zicht werd geblokkeerd door een andere City-speler in buitenspelpositie.

Met een achterstand van nog slechts een goal rook City kansen op meer. De ploeg zette alles op de aanval en met name invaller Edin Dzeko kreeg een aantal goede kansen. Met het nodige kunst- en vliegwerk bleef Wigan echter goed overeind.