[PD] Real Madrid profiteert optimaal van misstap Barça

Real Madrid heeft zondag alleen de leiding in de Primera División genomen. Thuis werd met 3-0 van Levante gewonnen. Zaterdag had Barcelona van Real Valladolid verloren en dus staat Real nu drie punten los aan kop. Atlético Madrid is tweede. Barcelona heeft vier punten minder dan Real en staat derde.

Tegen Levante nam de Koninklijke al snel de leiding. In de elfde minuut opende Cristiano Ronaldo de score. Pas vier minuten na rust kwam daar de tweede treffer van Marcelo bij. Na 63 minuten moest Levante bovendien met tien man verder nadat David Navarro de rode kaart voorgehouden had gekregen.

Het numerieke ondertal van de bezoekers uit Valencia leidde lang niet tot meer goals. Madrid had daar de hulp van Levante-verdediger Nikos voor nodig. Die maakte in de 81e minuut een eigen doelpunt.