Van den Brom aangeslagen door ontslag

John van den Brom is zeer teleurgesteld over zijn ontslag als trainer van Anderlecht. "Dit is een erg moeilijk moment voor mij", vertelde hij maandag aan Het Nieuwsblad. "Ik blijf ervan overtuigd dat er voldoende talent schuilt in deze selectie. Het is jammer dat ik mijn werk niet heb kunnen afmaken, maar de voetbalwereld zit nu eenmaal zo in elkaar."

Van den Brom, die per direct wordt opgevolgd door zijn voormalig assistent Besnik Hasi, voelt er niets voor om een trap na te geven. "Ik wil de staf en de medewerkers van Anderlecht bedanken voor de hulp en de samenwerking. Anderlecht is een warme club wat het vertrek des te pijnlijker maakt", aldus Van den Brom in de Vlaamse krant.

Met een 1-0 nederlaag zaterdag bij OH Leuven verspeelde Van den Brom zijn laatste beetje krediet bij de clubleiding. "We hebben hem altijd de maximale rugdekking gegeven, maar de prestatie tegen Leuven was deze club onwaardig", vertelde voorzitter Roger Vanden Stock op een maandag ingelaste persconferentie. "Er was geen andere maatregel mogelijk."

Volgens manager Herman Van Holsbeeck had de Nederlandse trainer de laatste tijd 'iets van zijn spontaniteit verloren'. "Hij was het niet gewend om zo veel kritiek te krijgen. Dat doet iets met een mens. Tot nu toe had hij alleen de aangename kanten van het trainersvak meegemaakt."

Zorgen over zijn toekomst hoeft Van den Brom zich volgens de manager niet te maken. "Hij zal lessen gaan trekken uit zijn periode bij Anderlecht. We gaan hem zeker nog terugzien in het voetbal" De 47-jarige Van den Brom werkte als trainer eerder bij AGOVV Apeldoorn, ADO Den Haag en Vitesse.