Getafe ontslaat Garcia, probeert het met Contra

Primera Division-club Getafe heeft trainer Luis Garcia maandag op straat gezet. De 41-jarige Spanjaard wordt verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten. De Roemeense oud-verdediger Cosmin Contra is aangesteld als Garcia's vervanger. Hij tekende tot het einde van het seizoen 2015-2016.

Getafe stond rond de jaarwisseling nog stevig in het linkerrijtje in Spanje. De laatste weken zakte de ploeg uit een voorstad van Madrid weg naar de vijftiende plaats. Met 27 punten staat Getafe bovendien maar een punt voor op nummer achttien Almeria dat in de gevarenzone bivakkeert.

Garcia had Getafe ruim twee seizoenen onder zijn hoede. In de jaargang 2011-2012 werd hij elfde met de ploeg, een jaar later tiende.

De 38-jarige Contra speelde van 2006 tot 2010 bij Getafe. Vervolgens werd hij speler/coach van Politehnica Timisoara waarna hij zijn actieve loopbaan afsloot. Sinds 2012 was hij trainer van Petrolul Ploiesti. Met die club stootte hij eerder dit seizoen Vitesse uit de derde voorronde van de Europa League.