[JL] De Graafschap haalt drie punten bij FC Emmen

De Graafschap heeft maandag goede zaken gedaan in de Eerste Divisie. De Doetinchemmers haalden op bezoek bij FC Emmen drie punten op. In de slotfase werd het nog even spannend, maar uiteindelijk werd het 2-1.

Vincent Vermeij scoorde in de achtste minuut al de openingstreffer. Daarna bleef de Graafschap de betere ploeg, maar de marge verdubbelen lukte niet. In blessuretijd maakte Vlatko Lazic er alsnog 2-0 van voor de bezoekers. Een minuut later kreeg Roland Bergkamp de eerste Emmen-treffer op zijn naam, al gaf de aanvaller later toe de bal niet te hebben aangeraakt.

Door de zege stijgt De Graafschap naar de zevende plaats. Met 45 punten uit dertig duels werd een gaatje van twee punten geslagen naar Helmond Sport en FC Volendam. Emmen zakt naar de veertiende plaats.