FC Twente wil duidelijkheid van Promes

FC Twente wil deze week nog duidelijkheid van Quincy Promes. De buitenspeler kan een verbeterd contract tekenen waardoor hij tot 2017 vast komt te liggen. Het huidige contract van Promes loopt af in 2015. De clubleiding is zeer te spreken over de prestaties van de aanvaller en wil dan ook graag met hem verder.

Dit seizoen scoorde hij al elf keer en gaf hij zeven assists. Als klap op de vuurpijl maakte hij vorige week woensdag zijn debuut voor het Nederlands elftal in de met 2-0 verloren oefeninterland tegen Frankrijk.

"Wij hebben Quincy een uitstekende aanbieding gedaan die recht doet aan wat hij momenteel laat zien", zegt voorzitter Joop Munsterman in gesprek met Voetbal International. "Meer kunnen en willen we niet doen. De onderhandelingen duren nu al een tijdje, deze week willen we vernemen waar we aan toe zijn."

Het is echter de vraag of Promes zijn handtekening gaat zetten onder het aangeboden contract. Zijn zaakwaarnemer Ersin Akan schat de kans op vijftig procent en schermt met interesse van onder meer Atlético Madrid en Napoli.

"Het is logisch dat er veel belangstelling is voor een speler als Quincy Promes", zegt Akan. "Hij heeft het echter prima naar zijn zin bij FC Twente en wil graag blijven. We moeten met de clubleiding nog een paar details bespreken. Als de uitkomst positief is, zal Promes op korte termijn bijtekenen."