Van Ginkel houdt hoop op WK

Marco van Ginkel heeft het WK nog niet uit zijn hoofd gezet. De middenvelder sluit deze week volledig aan bij de groepstraining van Chelsea. "De kans dat ik mee ga is klein, maar zo lang er een kans is blijf ik vechten", zei hij dinsdag in De Telegraaf. Van Ginkel scheurde in september zijn voorste kruisband af.

De tweevoudig international trainde sinds vorige maand al met jeugdteams van Chelsea. "Het is stapje voor stapje gegaan. Via onder 16, onder 18 en het laatst bij onder 21 ben ik nu eindelijk terug. Tijdens de interlandweek trainde ik al met een paar jongens van het eerste", aldus de 21-jarige Van Ginkel.

De voormalig Vitesse-speler stelt geen last meer te hebben van zijn knie. "Maar ik ben uiteraard nog niet topfit. Dit seizoen hoop ik nog mijn rentree te maken, maar ik besef dat in de kampioensrace elke wedstrijd belangrijk is en dat mijn terugkeer kan bemoeilijken. Ik blijf keihard werken om terug te komen."

Een rentree van Van Ginkel kan bondscoach Louis van Gaal weer wat meer mogelijkheden geven. Maandag werd duidelijk dat Kevin Strootman er niet bij is in Brazilië. Hij liep in het competitieduel van AS Roma tegen Napoli een kruisbandblessure op en is mogelijk zo'n negen maanden uit de roulatie.