Agent Koeman deed navraag bij Swansea

De toekomst van Ronald Koeman is nog altijd ongewis. Zijn zaakwaarnemer is momenteel druk doende de Engelse markt af te tasten, zo blijkt. De betreffende belangenbehartiger, Guido Albers, deed navraag bij Swansea City. Hij wilde van mede-eigenaar John van Zweden weten of zijn cliënt een optie kan zijn om het stokje van interim-trainer Garry Monk in de zomer over te nemen.

"Albers heeft mij inderdaad benaderd met de vraag of Koeman een geschikte kandidaat is voor Swansea", bevestigt Van Zweden dinsdag in gesprek met Voetbal International. "Mensen leggen logischerwijs met mij de link als er vragen zijn wat betreft Swansea, maar over dit soort zaken ga ik niet."

Swansea ontdeed zich eerder dit jaar van Michael Laudrup, en is nog altijd in een juridische strijd verwikkeld met de Deense oefenmeester. Monk neemt sindsdien de honneurs waar bij de nummer veertien van de Premier League.

Onder de leiding van Monk klimt Swansea weer voorzichtig. Het is dus nog maar de vraag of de club uit Wales in de zomer op zoek gaat naar een nieuwe oefenmeester. Mocht dat laatste het geval zijn, dan ligt het curriculum vitae van Koeman alvast klaar.

"Ik heb het nummer van de zaakwaarnemer van Koeman doorgegeven aan onze voorzitter Huw Jenkins en of er inmiddels contact is geweest weet ik echt niet", zegt Van Zweden. "Ik weet wel dat de club erg tevreden is over Garry Monk." Koeman neemt na afloop van dit seizoen afscheid van Feyenoord, zo maakte hij in februari bekend. Na drie seizoenen in Rotterdam vindt de ervaren keuzeheer het tijd voor een nieuw avontuur.