Transfer Van Persie dichterbij met opmerkelijke clausule

Robin van Persie heeft een clausule in zijn contract waardoor hij met andere clubs mag praten wanneer Manchester United niet bij de eerste vier in de Premier League eindigt. Door deze clausule behoort een vertrek van de spits bij Manchester United tot de mogelijkheden.

De ploeg van manager David Moyes staat op de zesde plaats met negen punten achterstand op de nummer vier Manchester City. Een eventuele transfer zal altijd nog goedgekeurd moeten worden door de clubleiding en ook over de transfersom zullen de clubs het eens moeten zijn. Maar de kans dat Van Persie volgend seizoen niet meer op Old Trafford speelt, is door deze clausule groter.

In de Engelse media wordt Van Persie al het hele seizoen in verband gebracht met een transfer. De resultaten blijven uit en hij zou niet goed overweg kunnen met Moyes. Afgelopen weekend nog werd hij tegen West Brom na een uur gewisseld toen hij met al geel op zak tegen een rode kaart aan zat.

Het is tekenend voor de situatie waarin de voetballer zit. Vorig seizoen schoot Van Persie United nog naar de titel terwijl dit seizoen staat in het teken van blessureleed, een mindere vorm en ruzies met Moyes achter de schermen. Van Persie zou ontevreden zijn over de trainingsintensiteit onder Moyes. Na afloop van de met 2-0 verloren uitwedstrijd tegen Olympiakos in de Champions League liet de aanvoerder van Oranje doorschemeren dat zijn mindere vorm te wijten was aan het spel van zijn ploeggenoten.

Van Persie wordt 31 in augustus. Het lijkt voor hem dan ook de laatste kans om nog in een andere competitie aan de bak te kunnen. Real Madrid, Inter, Juventus en Monaco zijn de clubs die de situatie van de aanvaller scherp in de gaten houden.

Wanneer hij besluit te vertrekken bij United, lijkt de kans klein dat hij in Engeland blijft. Arsène Wenger ziet het niet zitten om hem terug naar Arsenal te halen en bij Liverpool kunnen ze zijn salaris niet ophoesten. Alleen Chelsea en Manchester City zouden realistische opties zijn.