PSV wil Ritzmaier langdurig vastleggen

Marcel Ritzmaier heeft het bestuur van PSV overtuigd in zijn verhuurperiode bij SC Cambuur. De middenvelder krijgt een meerjarig contract in Eindhoven. Volgens Voetbal International is dat naar voren gekomen uit een onderhoud tussen Ritzmaier en de clubleiding van PSV. De middenvelder maakt dusdanig veel indruk in Leeuwarden dat zijn oorspronkelijke werkgever hem na de zomer graag terugziet in Noord-Brabant.

De 20-jarige Ritzmaier hikte in het voorbije seizoen al tegen een basisplek aan bij PSV. Toen koos hij er in de zomer alsnog voor om elders ervaring op te doen. Bij Cambuur is hij het hele seizoen een vaste waarde.

PSV heeft sowieso al de optie om de Oostenrijker voor een extra seizoen vast te leggen. Het bestuur is echter van zins om hem een nieuwe langdurige verbintenis onder de neus te schuiven.

Aanvankelijk stelde het talent de enige voorwaarde aan een nieuw contract bij PSV dat hij aan spelen zou toekomen. Die kans is aanwezig nu het middenveld van de grootmacht al het hele seizoen op kritiek kan rekenen. Bovendien is Ola Toivonen in de winterstop vertrokken naar Stade Rennes.

Ritzmaier valt bij Cambuur vooral op door zijn dominante rol in de ploeg. Hij etaleert regelmatig zijn gevoel voor techniek. Bovendien pakt hij nog wel eens zijn goaltje mee: in 24 wedstrijden voor Cambuur kwam hij drie keer tot scoren en leverde hij vijf assists.