Robben: "Dit is niet de Bundesliga"

Bayern München speelde dinsdag met 1-1 gelijk tegen Arsenal. Op deze manier plaatste Der Rekordmeister zich voor de kwartfinale van de Champions League. Bayern bereikte betrekkelijk eenvoudig de kwartfinale van de Champions League, zonder echt heel goed te spelen. Na de 0-2 uitzege van drie weken geleden volstond een 1-1 gelijkspel in de Allianz Arena. Arjen Robben stond na afloop met een grote glimlach op zijn gezicht bij de NOS.

"We zijn natuurlijk erg blij, want je speelt toch tegen een goede ploeg", aldus de aanvaller van Bayern. "We hebben het vorig jaar ook gezien. Toen wonnen we uit, maar gingen we thuis ten onder. Ik vind dat we vandaag beter hebben gespeeld dan toen."

"In de eerste helft hadden we de controle", vervolgt de 30-jarige Robben. "In de tweede helft scoren we en dan denk je dat het voorbij is. Maar dan krijgen we snel een doelpunt tegen en waren we even de kluts kwijt. Dat mag eigenlijk niet gebeuren. Toch hebben we ons vervolgens goed hersteld. Arsenal kreeg wat countermogelijkheden en dat is stom van ons. We stonden dan met te veel mensen voor de bal, waardoor ze eruit konden komen."

"Maar al met al zijn we verdiend een ronde verder. Als we in de slotfase die penalty maken dan winnen we nog gewoon" doelt Robben op de gemiste strafschop van Thomas Müller in de slotfase. Robben versierde even daarvoor de strafschop, toen hij neerging na een overtreding van Laurent Koscielny.

Dat Bayern niet zo superieur speelde als in de voorbije weken had volgens Robben vooral met de tegenstander te maken. "Dit is geen Bundesliga. Dat zag je ook in de uitwedstrijd in de eerste tien minuten. Het duurde gewoon even voordat we na de winterstop op dit niveau zaten. Gelukkig komen de wedstrijden in de kwartfinale wat sneller achter elkaar."

Tot slot werd Robben ook gevraagd naar zijn mening over de blessure van Kevin Strootman. "Een enorme teleurstelling. Ik voelde de pijn van hem. Ik stond in de keuken toen ik het hoorde en was echt aan het vloeken."

"Hij is natuurlijk heel belangrijk voor ons elftal, dat staat buiten kijf", vervolgt Robben. "Maar het is vooral voor hemzelf verschrikkelijk. We geloven allemaal dat hij sterker terug komt, maar op dit moment is het niet leuk. Hij is onmisbaar."