Seedorf: "Milan loopt al twee jaar achter de feiten aan"

AC Milan werd dinsdagavond uitgeschakeld in de Champions League. Atlético Madrid bleek in het Vicente Calderon te sterk voor de ploeg van Clarence Seedorf. Door een 0-1 overwinning in San Siro begon Atlético Madrid al met een voorsprong aan het duel. En na drie minuten werd het nog erger voor de mannen van Seedorf.

Diego Costa bracht de thuisploeg dinsdagavond al na drie minuten op voorsprong. Daarna nam Milan het heft in handen en werd het 1-1 via Kaka. Vlak voor rust tekende Arda Turan voor de 1-2 en knakte er iets bij de Italianen. De Spanjaarden liepen uiteindelijk uit naar een 4-1 overwinning.

"Het zat er op gegeven moment wel even in", zei Seedorf na afloop in gesprek met de NOS. "We kwamen in het begin op achterstand, herstellen dan de wedstrijd en kregen het onder controle. Dan moeten we eigenlijk de 2-1 maken. Maar dan krijg je vijf minuten voor tijd een doelpunt tegen. Dat was voor onze ploeg net even te veel. We lopen al voor een te lange tijd achter de feiten aan. Je merkte dat er daarna geen kracht meer was om te reageren."

Seedorf is sinds januari trainer van Milan en heeft vooralsnog niet de successen geboekt waarop hij hoopte. "Ik heb al heel wat dingen kunnen veranderen en verbeteren", legt de trainer uit. "In ieder geval door weer wat rust terug te brengen en wat meer zelfvertrouwen aan de ploeg te geven. De resultaten komen niet altijd. Maar we hebben in verschillende wedstrijden meer verdiend. Dat geldt ook voor de eerste wedstrijd tegen Atlético Madrid en ook tegen Juventus."

De Nederlandse coach hoopt het seizoen goed af te sluiten en kijkt al uit naar volgend seizoen. "We weten dat het in de voetballerij zo kan lopen, maar het is nu al zo lang het geval. Het is nu al bijna twee jaar geloof ik, dat deze ploeg achter de feiten aanloopt. Dat is gewoon te lang. Wat ik nu probeer te doen is tot aan het einde van het seizoen zorgen dat de beste resultaten worden gehaald. En vanuit daar bouwen voor volgend seizoen. Dan gaat het gebeuren."

Na de uitschakeling in de Champions League zit het seizoen erop voor Milan. "Ik ben teleurgesteld", besluit Seedorf. "Of de beste ploeg door is, weet ik niet. Zeker als ploeg is Atletico dit seizoen heel erg goed bezig. Het is zeker geen schande om daar van te verliezen."